25.11.2020. održana je online promocija ESS (Evropsko istraživanje društva i potrebi) koju je u saradnji sa Fakultetom za strane jezike ogranizovala regionalna koordinatorka ESS-a, dr Nataša Krivokapić sa Filozofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore. Ona je tom prilikom govorila o važnosti promocije ESS rezultata za našu akademsku zajednicu.

ESS je akademski vođeno istraživanje koje se sprovodi od 2001. godine od kada je sprovedeno 9 rundi istraživanja gdje je u posljednjij rundi po prvi put učestvovala i Crna Gora.

ESS se bavi proučavanjem i mjerenjem stavova, vjerovanja i obrazaca ponašanja stanovnika u preko 30 evropskih zemalja. Svake druge godine se ovim istraživanjem proizvodi izvanredna baza podataka na osnovu koje se mogu pratiti mnoge promjene u evropskim društvima a tiču se migracija, porodičnih odnosa, klimatskih promjena, reforme socijalne politike, povećanja populizma i sl. ESS želi da crnogorsku akademsku javnost upozna sa svojim istraživanjima, da im predstavi svoje baze podataka.

Pitajte nas

NA VRH