Obavještavamo sve studente da je rok za podnošenje prijava za stipendije u okviru Erasmus Mundus SUNBEAM mreže za mobilnost produžen još danas (02. april)!

Opširnije: Obavještenje

Vlada Republike Turske je i ove godine u okviru programa Stipendije Turske objavila konkurs za dodjelu stipendija stranim učenicima/studentima.

Konkurs je otvoren do 31. marta, a prijava se vrši isključivo online preko zvaničnog sajta www.turkiyeburslari.gov.tr/index.php/en/

Stipendije se odnose na OSNOVNE, POSTDIPLOMSKE i DOKTORSKE studije.

Stipendijski program uključuje:

  • besplatan boravak,
  • studiranje,
  • učenje turskog jezika u trajanju od jedne godine,
  • povratnu avionsku kartu (prilikom prvog odlaska u Tursku i nakon diplomiranja),
  • mjesečnu novčanu nadoknadu i zdravstveno osiguranje​.

​Kratka prezentacija programa na engleskom jeziku je u prilogu​.

Obavještavamo zainteresovane studente da je Univerzitet u Grazu (Austrija) raspisao konkurs za Go Styria program za stipendiranje magistarskih/doktorskih i postdoktorskih studija. Studenti univerziteta iz Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosovua, Makedonije, Grčke, Kipra, Turske, Rumunije, Bugarske i Moldavije mogu se prijaviti za stipendije za istraživanja u trajanju od max 4 mjeseca (zimski semestar 2015/2016) na Univerzitetu u Grazu (Austrija).

Detaljne informacije u vezi sa rogramom, načinom prijavljivanja i potrebnom dokumenatcijom možete naći na linku.

Krajnji rok za dostavljanje prijave i kompletene dokumentacije Univerzitetu u Grazu je 30. 04. 2015. godine.

Ministarstvo nauke, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Evropske unije raspisali su Konkurs za dodjelu stipendija za strane studente u Republici Hrvatskoj za akademsku 2015/2016. godinu.

Opširnije: STIPENDIJE VLADE REPUBLIKE HRVATSKE, 2015-2016

Obavještavamo zainteresovane kandidate da Univerzitet u Atini organizuje intenzivni jednogodišnji Master program, na engleskom jeziku, za grčke i strane studente. Program ima za cilj da pruži dublje znanje u oblasti političkih, ekonomskih, društvenih i kulturnih stvarnosti u regionu.

Opširnije: STIPENDIJE UNIVERZITETA U ATINI

Obavještavamo zainteresovane kandidate da azerbejdžanski univerzitet ADA počinje sa prijemom studenata na osnovne i magistarske studije, za akademsku 2015/2016. godinu.

Opširnije: Azerbejdžanski univerzitet ADA dodijeljuje pune i djelimiče stipendije stranim studentima

Ministarstvo prosvjete Crne Gore obavještava da će britanska fondacija British Scholarship Trust, za akademsku 2015/2016. godinu,

Opširnije: STIPENDIJE BRITISH SCHOLARSHIP TRUST, 2015-2016

Kancelarija UNDP u Crnoj Gori objavila je konkurs za internship program za studente.

Detalji programa, uslovi i rokovi za prijavljivanje nalaze se na sledećim linkovima:

Strana 1 od 3

NA VRH