Ministarstvo nauke Crne Gore organizuje Info dan o stipendijama za doktorska istraživanja na Univerzitetu Crne Gore, u srijedu, 12. septembra u 10 časova i Univerzitetu Mediteran, u petak, 14. septembra, u 11 časova. Studenti, ali i profesori, imaće priliku da u direktnom razgovoru sa zaposlenima u Ministarstvu razgovaraju o detaljima aplikacije i postave pitanja ukoliko imaju nedoumice prije zvaničnog podnošenja prijave.

Cilj ovog konkursa je povećanje broja mladih istraživača na univerzitetima u Crnoj Gori i razmjena znanja između akademskog i privrednog sektora, kao i internacionalizacija istraživačkog rada. Poziv je upućen, prije svega mladim ljudima, koji dalje žele da usmjeravaju svoju karijeru ka naučnoistraživačkoj djelatnosti, ali i mentorima koji su važna karika u lancu, kako bi se povećao broj mladih ljudi posvećenih istraživanjima i ojačali naučni i inovativni kapaciteti institucija. Ministarstvo nauke planira da kontinuirano raspisuje ovakav poziv, čime bi se za tri godine uložila sredstva od oko million i po eura i stvorila kritična masa od 50-ak mladih istraživača, doktoranada.

Tekst Javnog poziva i prijavni formular možete pronaći ovdje: http://www.mna.gov.me/vijesti/187456/Javni-poziv-Ministarstva-nauke-za-stipendije-za-doktorska-istrazivanja.html

Prijavljivanje interesovanja za stipendiju i povezivanje studenata i mentora obavlja se putem portala Naučna mreža.

Rok za podnošenje aplikacija je 15. oktobar 2018. godine.

Pitajte nas

NA VRH