Na osnovu CEEPUS programa razmjene za akademsko osoblje, dr Lejla Zejnilović, saradnica u nastavi na Fakultetu za strane jezike, bila je gostujući predavač na Filozofskom fakultetu u Splitu i Filozofskom fakultetu u Budimpešti u ljetnjem semestru akademske 2017/2018. godine.

U periodu od 26.02. do 02.03. 2018. godine, dr Lejla Zejnilović bila je angažovana na Odsjeku za anglistiku (Filozofski fakultet, Sveučilište u Splitu) za izvođenje nastave iz sljedećih predmeta: Sintaksa engleskog jezika i Komunikacijske vještine.

Aprila 2018. godine, dr Lejla Zejnilović je u svojstvu gostujućeg predavača na Filozofskom fakultetu u Budimpešti (Katolički univerzitet Peter Pazmanj, Pázmány Péter Catholic University) održala predavanje na temu: Context-driven modality: focus on texts of legal provenience, što je bila i prilika da dr Lejla Zejnilović predstavi kolegama i studentima rezultate svog naučno-istraživačkog rada. Dodatno, dr Lejla Zejnilović bila je angažovana za izvođenje nastave iz predmeta: Terminologija i Engleski jezik struke.

Tokom studijskih boravaka u Splitu i Budimpešti, dr Lejla Zejnilović imala je priliku da sa kolegama razgovara o mogućnostima nastavka saradnje u cilju unapređenja kvaliteta studijskih programa na Fakultetu za strane jezike, Univerziteta „Mediteran“.

Pitajte nas

NA VRH